Nyt se alkaa – Talvivaelluskausi!

Nyt se taas alkaa! Ihan innosta piukeana suuntaan tänään suksen kärjet taas kohti erämaita. Talvivaelluskausi alkakoon. Vielä kun nyt on pitkäksi aikaa maailman parasta seuraa, niin eipä voisi kulkijan mieli taas iloisempi olla. Aamupalan jälkeen ahkioni, Aino A. Seuralainen, kytkeytyy tiukasti kiinni valjaisiin, ja Heidin sininen paljakka, Urpo A. Seuraa, tekee saman toimenpiteen.

Kartat valmiina ja reittikin suunniteltu.

Vuodet eivät ole veljiä keskenään. Viime vuonna tähän aikaan oli jo lähes metrinen hanki. Nyt lunta on juuri ja juuri riittävästi hiihtämiseen. No, optimistisesti ajateltuna ei ainakaan nyt uppoa kovin syvälle kinoksiin.

Tänään alkaa taas syntyä jälkiviivaa myös vaellukseni liveseurantaan (Tässä linkki). Sieltä voitte halutessanne seurata, missä parivaljakko milloinkin liikkuu. Korvatunturihan meillä on suuntana – joulua ei voisi oikein muualla kuvitella olevansakaan. Saatamme siis myös törmätä Petteri Punakuonoon matkalla. Kirjaimellista törmäystä toki yritämme välttää, sillä olisihan se aika ikävää jos Petteri loukkaantuisi ja miljoonilta lapsilta jäisi lahjat saamatta. Lupaamme siis olla varovaisia.

Kahden hengen ruoat noin kuukaudeksi.

Talvipakkanen ja iPad ovat tunnetusti heikko yhdistelmä. Ja siihen kun lisää sen, ettei erämaissa ole nettiyhteyksiä, niin blogipäivitykset reissun päältä lienevät mahdottomia. Tämä blogi siis palaa päiväkirjamaisiin uomiinsa tammikuun alussa, kun kotiudumme etapilta. Tai siis mökkiydymme. Kotihan meillä onkin koko ajan mukana. Pienenä välipalana on kuitenkin jouluaatto, jolloin Lapin Kansasta voi lukea pidemmän artikkelin omasta vaelluksestani ja kahden vaeltajan rakkaustarinan synnystä. Linkkiä en tietenkään tähän kohtaan saa, koska sitä ei vielä ole olemassa, mutta kaikki kiinnostuneet varmaankin halutessaan löytävät tarinan internetin ihmemaasta.

Lyhyestä virsi kaunis. Ahkio ei pakkaa itseään, ja valoisa aika pitää saada hyödynnettyä. Joten päätän tämän päivityksen siihen että toivotan teille kaikille:

Ihanaa joulua ja onnellista uuden vuoden aloitusta!

Valoisaa joulua!

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Sami, Retkipalvelu Inari

  Tsemppiä reissuun ja hyvää Joulua erämaahan!

  1. Soile Paukkunen

   Aivan mahtavaa, vaellus taas jatkuu ja mikä upeinta, olet saanut parasta seuraa ❤️ Myönnän että tippa tuli liikutuksesta silmään nyt tätä postausta lukiessa 😄

 2. Marja Aho

  Oikein ihanaa joulun odotusta ja tunnelmallista joulua teille molemmille. Toivotaan hyviä hiihtukelejä.

 3. Harri Kiljander

  Tätä on ollut kyllä kiva lukea ja seurata.

 4. Anne

  Toivotaan lisää lunta ja pakkasia! Ihanaa Joulun aikaa Korvatunturilla🎅🏻

 5. Esko Lahtinen

  Turvallista matkaa!

  Esko

Vastaa